Auditie doen bij het Bachkoor Brabant

Het Bachkoor Brabant houdt op 19, 21, 22 en 26 april de jaarlijkse audities voor de projecten van het seizoen 2017/2018. De auditie bestaat uit een test waaruit moet blijken of de kandidaat een gezonde zangstem heeft, vertrouwd is met muzieknotatie en gevoel heeft voor ritme en melodie.

Er staan voor het seizoen 2017-2018 vijf interessante koorprojecten geprogrammeerd waarvoor auditie kan worden gedaan, een optreden bij hoofdsponsor Zuylen uitvaartverzorging, een optreden bij de Cultuurnacht 2018, de Johannes Passion en Matthäus Passion en het project Bach en Telemann. Daarbij staan een drietal werken op het programma: van J.S. Bach: Cantate ‘Schwingt freudig euch empor’, van G.Ph. Telemann: Cantate ‘Lobet den Herrn, alle seine Heerscharen’ en van  C.Ph.E. Bach zijn Magnificat.

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar, per project, na audities door de artistiek leider en dirigent Geert van den Dungen, samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant. Tijdens de concerten werkt het koor samen met professionele vocalisten en instrumentalisten (bijv. een barokorkest).

Bij het secretariaat van het Bachkoor Brabant kan een afspraak voor de auditie worden gemaakt: secretariaat@bachkoorbrabant.nl. Belangstellenden kunnen voor meer informatie de website bezoeken: http://www.bachkoorbrabant.nl/audities.php Ook heeft het Bachkoor Brabant een blog met achtergronden over het koor en de muziek, https://blog.bachkoorbrabant.nl/

 

 

 

 

 

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s