Primeur in Breda: Syrische vluchteling debuteert bij uitvoering Matthäus Passion door Bachkoor Brabant.

Mohamad Kashout, een 22-jarige AZC-bewoner uit Breda, heeft zijn debuut gemaakt bij het Bachkoor Brabant tijdens de jaarlijkse Matthäus Passion van Bach in de Grote Kerk van Breda. Mohamad is door dirigent Geert van den Dungen speciaal voorbereid om alle koralen mee te kunnen zingen. Door de tragische gebeurtenissen dinsdag in Brussel is zijn medewerking nog meer in een schrijnend daglicht komen te staan.

Syrische gastzanger bij het Bachkoor Brabant

Syrische gastzanger bij het Bachkoor Brabant

De jonge asielzoeker liet na het bijwonen van enkele repetities aan de dirigent zijn bijzondere belangstelling voor deze bekende en geliefde passie blijken. In Damascus maakte hij eerder al kennis met muziek van Bach, Mozart, Beethoven en Liszt. Mohamad staat voor het Bachkoor Brabant symbool voor een noodzakelijke tegenstem in het vluchtelingendebat en ten aanzien van de integratie van alle vluchtelingen van goede wil in onze samenleving. Mohamad heeft ook woensdag 23 maart aan de uitvoering van de Matthäus Passion door het Bachkoor Brabant in Oudenbosch deelgenomen. Dit heeft het jubileum van Geert van den Dungen, die dit werk voor de 75e maal dirigeerde deze woensdag, in een heel bijzondere context gezet.

Meer informatie over het koor en de projecten: www.bachkoorbrabant.nl.

Syrische vluchteling bij Bachkoor Brabant

Syrische vluchteling bij Bachkoor Brabant

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Bachkoor Brabant, Concert Bachkoor Brabant en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s