Brockes Passion door het Bachkoor Brabant

De eerste uitvoering van de bijzondere Brockes Passion zal plaatsvinden op zondag 13 maart 2016 door het Bachkoor Brabant.

Deze passie is gebaseerd op een oratoriumlibretto van de Hamburgse jurist en dichter Barthold Heinrich Brockes (1680-1747). Hij gaf aan zijn versie van het passieverhaal de titel “Der für die Sünde der Welt gemartete und sterbende Jesus”. Brockes wist met deze aangrijpende tekst verschillende Duitse barokcomponisten muzikaal te inspireren. Hieronder bevonden zich vooraanstaande musici als Georg Friedrich Händel (1685-1759), Reinhard Keiser (1674-1739) en Georg Philipp Telemann (1681- 1767). Vooral in het operagenre, maar ook in de oratoriumpraktijk, was het in de 17de en 18de eeuw niet ongebruikelijk om nieuwe werken samen te stellen op basis van al bestaande composities. De uitkomst van deze methode is een ‘pasticcio’, een mengeling van diverse muzikale ingrediënten. De Brockes Passion die het Bachkoor Brabant op zondag 13 maart 2016 zal brengen, is een verrassende mix van de versies van Keiser, Telemann en Händel.

Concert:
zondag 13 maart 2016, 15.00 uur
Martinuskerk Breda

Barokorkest Accademia Amsterdam

Solisten:
Adriaan De Koster – tenor/Evangelist
Jussi Lehtipuu – bas/Christus
Andrea Tjäder – sopraan
Oscar Verhaar – countertenor
Sebastian Brouwer – tenor

Dirigent: Geert van den Dungen

 

Brockes Passion door het Bachkoor Brabant

Brockes Passion door het Bachkoor Brabant

 

 

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Concert Bachkoor Brabant en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s