Spectaculaire concertreis Bachkoor Brabant naar Andalusië

Begin mei 2015 verzorgde het Bachkoor Brabant tijdens een concertreis naar Spanje (Andalusië) een aantal succesvolle en bijzondere optredens in onder andere de Mezquita van Cordoba en in de Kathedraal van Malaga.

Bachkoor Brabant voor de kathedraal in Málaga

Bachkoor Brabant voor de kathedraal in Málaga

Het koor onder leiding van dirigent Geert van den Dungen bestond uit 35 zangers en voerde zowel geestelijke als wereldlijke werken uit. Uiteraard stonden er onder andere werken van J.S. Bach op het programma, maar ook van Spaanse componisten om zo de verbinding te maken tussen het Bachkoor Brabant en Spanje.

Het Bachkoor Brabant heeft tijdens de concertreis optredens verzorgd op heel bijzondere plaatsen. Zo mocht het koor zingen tijdens de dienst in de Kathedraal van Malaga op zondagavond en bij wijze van uitzondering in de Mezquita van Cordoba voor het Maria-altaar. In het woeste natuurgebied Torcal de Antequera zong het koor tussen de pannenkoekrotsen, bloemen en adelaars.

Het Bachkoor Brabant zingt in het natuurgebied Torcal de Antequera

Het Bachkoor Brabant zingt in het natuurgebied Torcal de Antequera

20150505_123030

Hoogtepunt was het optreden voor het Theater Cervante in Málaga op woensdagavond 6 mei. Het koor werd spontaan begeleid door jonglerende en jammende straatartiesten afkomstig vanuit alle werelddelen. Dit leidde tot een zeer verrassend concert voor zowel de zangers, de dirigent en het publiek.

Optreden Bachkoor Brabant bij theater Cervante in Malaga

Optreden Bachkoor Brabant bij theater Cervantes in Malaga

Na de zomervakantie begint het koor aan de voorbereidingen van de Mariavespers van Monteverdi, dat in december 2015 uitgevoerd wordt. Na de audities van mei 2015 is dirigent Geert van den Dungen klaar met de samenstelling van het koor voor de diverse uitvoeringen van het nieuwe seizoen. Tot die tijd kijken we nog even met veel plezier terug op die fantastische reis naar Andalusië.

Bachkoor Brabant zingt in de Mezquita te Cordoba

Bachkoor Brabant zingt in de Mezquita te Cordoba

Enkele impressies van de optredens op youtube:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v8GrARZB-_4

Tekst: Esther van der Ham

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s