Muziek en kunstenaars bij het Bachkoor Brabant

Op 10 en 11 oktober aanstaande verzorgt het Bachkoor Brabant een tweetal inspirerende concerten onder de titel “Bachs grenzeloze muzikale invloeden”.

Als extra dimensie is tijdens de concerten tevens een kleine expositie te zien van schilderijen, tekeningen en gouaches die de Brabantse kunstenaars Lya van Irsel, Felix van Breugel en Martin Peulen tijdens de laatste repetities van dit project, beïnvloed en geïnspireerd door de muzikale inhoud van het programma, hebben vervaardigd.

We stellen de kunstenaars aan u voor!

Martin Peulen (1955) zoekt als kunstenaar en als mens grenzen op en wil deze als het even kan ook verleggen. Hij bedient zich daarbij van een breed scala aan uitingsvormen. Hij schildert, tekent, maakt kunstenaarsboeken, geeft performances, zingt en maakt muziek. In Breda is hij een bekende persoonlijkheid. Zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van het Breda’s Museum.

“Verbinding en ontmoeting zijn altijd terugkerende thema’s, of ik nu schilder, boeken maak, perform of zing.”

In het werk van Martin Peulen loopt de mens als rode draad. De mens in al zijn verschijningsvormen, uitgewerkt op verschillende manieren. De ene keer als abstracte vorm of een enkele lijn, dan weer in zich herhalende ritmische patronen van mensfiguren. Zijn werken onderscheiden zich door kleur en vitaliteit.

Love Horse

Love Horse

Love horse (2008) Martin Peulen

De website van Martin: http://www.martinpeulen.nl/

Felix van Breugel is een veelzijdig kunstenaar: beeldhouwer, schrijver, tekenaar en inspirator. Hij kreeg zijn opleiding op Sint-Joost in Breda en is al meer dan dertig jaar actief als beeldhouwer. Zijn werk is in diverse tentoonstellingen te bewonderen geweest en is ook opgenomen in diverse collecties, bijvoorbeeld van ziekenhuizen en van musea. Hij geeft les in Etten-Leur bij de Nieuwe Nobelaer.

De website van Felix: http://www.felixvanbreugel.nl/

Tekening Felix van Breugel

Tekening door Felix van Breugel

Lya van Irsel volgde de opleiding tot vakdocent tekenen en stof versieren en heeft de kunstacademie St. Joost afgerond. In de werken van Lya van Irsel worden verschillende schilderstijlen toegepast en verschillende media gecombineerd. Lya wordt vaak geïnspireerd door het Franse landschap. Muzikanten in actie vormen voor Lya een fascinatie van de laatste jaren. Ze verzorgt schildercursussen in Waspik. Ze daagt haar cursisten uit om bij het schilderen niet te veel na te denken en het gewoon te laten gebeuren. Een kunstwerk van Lya moet de toeschouwer uitnodigen tot actief kijken. Laat je inspireren en beleef je eigen werkelijkheid. Haar kunstwerken zijn in vele exposities en kunstroutes te zien geweest.

Lia is bereikbaar via de mail: l.virsel@gmail.com

Schilderij Lya van Irsel

Schilderij Lya van Irsel

Het Bachkoor Brabant staat onder leiding van dirigent Geert van den Dungen. Kaarten voor dit concert kosten € 15 (inclusief programmaboekje). De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Bachkoor Brabant. Vrienden krijgen uiteraard korting op één kaart en een plaats in het gereserveerde vak.

Bachs grenzeloze muzikale invloeden

Vrijdag 10 oktober 2014, 20.00 uur Vredeskerk, Rulstraat 6, Oosterhout
Zaterdag 11 oktober 2014, 20.00 uur Laurentiuskerk, Ginnekenweg 333, Breda

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de pagina Contact en kaarten.
Hier vindt u ook meer informatie over de bestelprocedure.

Vrije Boekhandel Veemarktstraat 40, Breda
VVV Breda (*) Grote Markt 38 & Willemstraat 17-19, Breda
Wijnhuis Oktober Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan, Breda

* Uitsluitend kaartverkoop voor de uitvoering in Breda.

Tekst: Esther van der Ham

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Concert Bachkoor Brabant en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Muziek en kunstenaars bij het Bachkoor Brabant

  1. Pingback: Van muziek naar schilderij | De Droomvallei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s