Over Bachkoor Brabant

Bachkoor Brabant is een projectkoor dat zich bezig houdt met het uitvoeren van de koormuziek van J.S. Bach en van componisten die een muziekhistorische relatie met hem hebben.
Beschrijving
Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar per project na audities door de artistiek leider en dirigent Geert van den Dungen samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Het koor houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Johann Sebastian Bachs koormuziek, onder andere motetten, cantates, passionen en missen. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met J.S. Bach hebben op het programma.

Tot het vaste repertoire behoren J.S. Bachs Weihnachts-Oratorium, Hohe Messe, Magnificat, Johannes- en Matthäus Passion en diverse cantates en motetten.

Sinds 1989 werkt het Bachkoor Brabant bij de uitvoering van haar projecten nauw samen met het professionele Barokorkest Florilegium Musicum. Daarnaast worden voor deze projecten professionele vocale solisten gecontracteerd.

In 1992 verscheen onder de titel Van Sweelinck naar Bach een live opgenomen cd met medewerking van de organist Jaap Hillen.

In 1994, 2000 en 2005 maakte het Bachkoor Brabant succesvolle Bach-reizen met concerten in Mühlhausen, Weimar, Leipzig, Dresden en Berlijn; in 1996 en 1999 behaalde het koor eervolle tweede plaatsen tijdens internationale koorfestivals in Jeruzalem en Verona.

Over BachkoorBrabant

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s